Det er mye vi tar for gitt her i verden. Mye vi bare tenker at alltid har vært sånn, så derfor er det sånn det skal være. Men har du prøvd å utfordre hva du mener er “normalt” noen gang? Til og med grunnleggende ting som for eksempel hva møblene eller smykkene våre er laget av kan man prøve å gå nye veier med. Hver gang man lager noe tar man noe fra naturen. Ikke alt man kaster fra seg senere er like nyttig for naturen å få tilbake. Uavhengig av om det hjelper miljøet så er det uansett gøy å prøve noe nytt.

De uvanlige smykkene

Har du hørt om konseptet “Mamma’s Liquid Love”? Ikke? Dette er nemlig et selskap som produserer smykker laget av morsmelk. Ideen dukket opp da amerikanske Ann Marie Sharoupim ville gi noe tilbake til en venninne som hadde delt morsmelk med barnet hennes, siden hun selv hadde for lite. Nå har selskapet blitt ganske stort, og her kan du bestille smykker med forskjellige motiver og initialer om du sender inn melken din. Og i Danmark har man tatt det et skritt lenger. Her er det nemlig flere som kremerer hunden eller katten sin når den død, for så å få asken av husdyret sitt gjort om til et smykke. Det er delte meninger om dette, men for eierne har dette blitt en fin måte å bevare minnet etter de kjære dyrene sine på.

Hva med møblene?

Det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan lage møbler av. Ok, fantasien og fysikkens grenser. Men så lenge møbelet kan stå oppreist og tåler vekten av personene eller tingene det skal bære så gjør det jobben sin. Selv om det selvfølgelig også er fint om det ser bra ut der det står. Selv om for eksempel en stol av stein kan se fin ut, så er den nok ikke så veldig myk eller noe særlig varm å sitte i. Så det er selvfølgelig ingenting i veien med å gå for noe mer normalt om du vil gi stua et løft med nye møbler. Da vet du i det minste hva du får, disse møblene er som de er, det er tross alt slik det har blitt av en grunn.