Du skal på fest, og endelig kan du vise frem alle skattene i smykkeskrinet ditt! Men hvordan tilpasser du best mulig smykkene til kjolen din? Det er faktisk endel ting du bør tenke på, når du skal velge smykker til antrekket. I dette innlegget går vi gjennom de viktigste tingene du bør ha i bakhodet.

La smykkene skinne

Siden du leser denne bloggen, er du nok over gjennomsnittet opptatt av smykker. Vi som er lidenskapelig opptatt av tilbehør vil gjerne at smykkene skal få spille hovedrollen, og velger derfor gjerne enkle kjoler. Da kan vi nemlig kjøre på med halssmykker, armbånd og øredobber! Det fine med å ha en slik tilnærming er at du ikke trenger å ha så mange kjoler i klesskapet. Finn noen flotte, minimalistiske kjoler i svart og hvitt, så har du noe som passer til enhver anledning.

Finn den perfekte kjolen på internett

Du kan finne masse fine kjoler på nettet, dersom du vet hvor du skal lete. Nettbutikken NA-KD har for eksempel masse trendy kjoler i ulike stiler, størrelser og tekstiler. Bestem deg for om du skal gå for en enkel kjole og la smykkene være i fokus, eller om du vil ha en mer pyntet kjole, hvor smykkene gjør seg best som diskré tilbehør. Dersom du har noen bestemte smykker i tankene, kan du bruke fargefilteret i nettbutikken, slik at du kun får opp kjoler i farger du tenker vil passe.

Bør jeg gå for sølvsmykker eller gullsmykker?

Om du bør gå for sølv eller gull kommer an på både nyansen på hudtonen, håret ditt og antrekket selv. Er du blek, kan du kanskje føle deg litt blass med sølvsmykker. Dette handler dog ikke egentlig om selve hudfargen, men om undertonen i huden. Ta både et sølvsmykke og et gullsmykke opp mot ansiktet, så vil du raskt se hva du kler best. Se også etter eventuelle detaljer på kjolen. Er glidelåsen synlig? Har den andre metallelementer? Gå for samme farge på smykkene som kjolens metalldetaljer.

Ensfargede kjoler kan sprites opp med markante smykker

Til en ensfarget kjole, kan du gjerne stå på stortrommen å ta på deg et smykke som stjeler all oppmerksomhet. Tenk på Kate Hudson i filmen “Hvordan bli dumpet på 10 dager”, hvor hun har på seg en nydelig, men enkel, gul silkekjole. Så får hun låne et stort diamantsmykke med en gul stein som passer perfekt til kjolen. Smykket løfter det som var et lekkert, men enkelt antrekk, til å se ekstraordinært ut. Tenk på fargesirkelen og gå for smykker og en kjole som enten går ton-i-ton, eller som er komplementærfarger.

Kjoler med mønster eller som på andre måter er et voldsomt blikkfang

Ønsker du å gå for en mer dramatisk kjole, bør du holde tilbehøret enkelt. Med dramatisk mener vi mange forskjellige farger eller mye mønster. I slike tilfeller er det absolutt beste å holde seg til enkle smykker, som for eksempel et nett smykke i sølv eller gull.