Du som leser dette er helt sikker glad i smykker, så her noen gode råd til deg.

Slik får du råd til smykker

Synes du det er dyrt med smykker? Det finnes flere måter du kan få råd til det, som f.eks. et lån hos https://www.centum.no, slik at du kan kjøpe de smykkene du ønsker deg. Du kan bruke sparepengene dine, du kan spare til du har råd til det, eller du kan ta opp et lite forbrukslån. Hvis du ikke ønsker å bruke så mye penger på smykker kan du også kjøpe vintage, som er «in» som aldri før. Du kan også vurdere å starte på et kurs som lærer deg å lage dine egne smykker. Et annet miljøvennlig valg er å bytte smykker med vennene dine, det er både morsomt og sosialt.

Slik velger du smykker som passer deg

Det er et hav av smykker på markedet, så hvordan velger du egentlig hvilke smykker du skal kjøpe? Det er flere ting du skal tenke på. Det første spørsmålet du bør stille deg selv, er om du skal kjøpe smykker som en investering eller om du skal kjøpe smykker du skal bruke? Hvis du skal kjøpe smykker som en investering – hva er budsjettet ditt? Og hvis du skal kjøpe smykker til eget bruk – er det til hverdags eller til fest?

Hvis du skal kjøpe smykker til deg selv, er det egentlig kun ett råd som teller. Du burde kjøpe smykker du elsker, og som passer din personlige stil.

Hvis du skal kjøpe smykker som en investering bør du gjøre research på forhånd, og være sikker på at du betaler en god pris for smykkene. Du bør også være sikker på at du har råd til det.

Slik tar du vare på smykkene dine

Du bør alltid passe på at du har smykkene dine lagret på et trygt sted, da det dessverre forekommer tyverier – både hjemme hos vanlige folk og i butikker. Av den grunn er det viktig at du har forsikret smykkene dine, slik at du ikke går på en økonomisk smell om det verste skulle skje.

De smykkene du ikke bruker i hverdagen bør oppbevares i en safe, enten hjemme eller i banken. Smykker du bruker til vanlig, og som er dyrebare, kan oppbevares på utradisjonelle steder i hjemmet. En tyv vil alltid sjekke et smykkeskrin, men hva med innerlomma på en blazer? Det finnes mange kreative måter å gjemme smykkene sine på, men velg et sted du er sikker på at du kommer til å huske.

Å ta vare på smykkene sine handler om mer enn å holde de trygge, så du bør også rense smykkene dine med jevne mellomrom. Det finnes spesielle produkter for dette, eller du kan ta med smykkene til din lokale gullsmed.