De fleste nordmenn velger å døpe sine barn, eller ha en navnefest for å markere et nytt menneskes ankomst til verden. Dette er en veldig hyggelig tradisjon, og som regel blir hele familien bedt for å ta del i feiringen. Det er ikke alltid like enkelt å vite hva man skal gi i gave til dåpsbarnet derimot. Mange velger å gi bort gjenstander av sølv, som for eksempel et smykkeskrin eller en sølvskje.

Disse typer gaver er veldig koselig å få, og kan få en status som et godt minne, som man kan ha resten av livet. Dersom man ønsker å gi bort noe barnet virkelig kan bruke derimot, vil et smykke eller et armbånd være den perfekte gaven til dåpsbarnet. Enten det er til en gutt eller en jente er dette noe de kan bruke fra dag én, samtidig som det er noe de kan bruke i mange år fremover.

Det som er litt viktig å tenke på når man kjøper smykker i dåpsgaver er at man kjøper ting som er av god kvalitet og som kan holde seg fine lenge. Huden til babyer er ofte svært kjør og mange små barn har allergier mens de vokser opp. Derfor er det lurt å kjøpe smykker i enten sølv eller gull, slik at det vil være noe alle kan tåle, samtidig som dette er materialer som er slitesterke.

Det finnes mange ulike typer design på smykker til barn. Ofte er smykker til jenter laget med en sommerfugl eller et lite hjerte. Begge disse motivene er veldig søte og noe de fleste barn setter pris på. For gutter derimot kan det være litt tøft med et armbånd med for eksempel en traktor eller en fotball. Det finnes også smykker man kan gravere inn navn og fødselsdato, dette kan gjøre smykket ekstra spesielt og verdfullt for den som får det.

Uansett hvilken type smykke man velger å gi bort i gave, vil dette være en helt super gave å få for alle dåpsbarn, nettopp fordi det er noe man kan bruke og som ikke kun blir stående på hyllen på soverommet og støve ned. Det er et kjempefint minne, og når man blir eldre og armbåndet ikke lenger passer, kan man smelte det om og få et helt nytt armbånd man kan bruke. På denne måten vil man få glede av gaven resten av livet.