Hvis du har en kreativ sjel i deg eller bare liker og styre med noe manuelt på fritiden, er smykkelaging noe for deg. Noe som alltid har vært mer individuelt enn noe annet aspekt innenfor mote og antrekk, er smykker. Kanskje vil man ha buksene som alle andre har, men man vil ikke ha smykkene hver eneste andre kvinne har rundt halsen. Smykker skal bety noe, og ha en affeksjonsverdi. Affeksjonsverdi betyr ikke at smykkene nødvendigvis må være gamle og komme fra noen som står deg nær, men det kan være noe du føler er relatert spesielt til deg som person. Hvis blått er yndlingsfargen din, har du gjerne smykker med en blå detalj. Kanskje går du med et smykke formet som en stjerne eller et hjerte, fordi det minner deg om noe eller noen du har et sterkt forhold til.

Vi kan ikke lett bruke penger på smykker som vi kan på klær, for smykker og øredobber av kvalitet koster naturligvis mye mer enn nye plagg. Det er ikke så rent sjeldent vi finner fram det perfekte antrekket, og deretter skjønner at vi ikke har noen smykker som er passende som tilbehør. Det er det samme om du handler brukt og vintage fra bruktmarked eller fra motebutikker som kidsbrandstore, det vil uansett være synlig at tilbehøret er gjennomtenkt eller ikke. Det kommer helt an på hvilken stil du har, men i alle tilfeller finnes det mange materialer og velge mellom. Når du leser om hvordan du kan designe og skape eget tilbehør kan du bli overrasket over at for eksempel itre /i er et materiale som er lett å behandle for å bruke i smykker. Kobber er også et bøyelig metall, og det eneste som trengs er å passe på at det ikke får et grønnskjær. Hvis overflaten får en grønn overflate er det bare å pusse det vekk med en klut og det samme pussemiddelet man bruker på sølv. Dette kan man skaffe på hobbyforretninger, jernvarehandler og gullsmeder.

Et godt tips til å skape noe helt personlig og unikt, er å ta en gjenstand som har stor affeksjonsverdi for deg. Du kan bygge denne gjenstanden inn i designet til smykket du lager, og på denne måten bære et minne på kroppen hele tiden. Man kan lage sin egen lykkeamulett og enten ha den skjult under klærne, eller vise den fram, alt ettersom man selv ønsker. En fin idé er og ta for eksempel en vakker sten man har tatt med seg fra en betydningsfull ferie, og lage et smykke av den. Har du et vakkert skjell liggende i en skål fra en romantisk ferie med kjæresten, kan du ved hjelp av enkle verktøy og materialer bygge det inn i vakkert metall og forme den som du vil.