Hvert eneste år kjøper vi nye møbler for flere milliarder kroner. Møblene blir rimeligere og rimeligere, og det fører til at mange av oss har råd til å kjøpe nye møbler samt bytte ut møblene våre oftere.

Dersom du ønsker å være snillere mot miljøet samt skape et hjem som er mer unikt, kan det være en lur idé å gi gamle møbler nytt liv.

Bruk en møbeltapetserer 

Dersom du har gamle møbler du er lei av eller har arvet møbler som ikke passer helt inn i din stil, kan du kontakte en møbeltapetserer og få hjelp til å gi møblene nytt liv. En møbeltapetserer kan trekke om, gi nye fjærer, male og i det hele tatt gjøre ditt gamle møbel om til et nytt.

Dersom du har gamle møbler som du er veldig glad i, er det definitivt en god idé å ta vare på disse i stedet for å kjøpe nytt. På samme tid får du møbler ingen andre har, og får en mer unik og personlig stil enn det du får med møbler fra et varehus.

Vær moteriktig 

Det å ta vare på gamle møbler har faktisk blitt ganske trendy. Dersom du ikke har gamle møbler selv, eller flytter for første gang, finnes det mange gjenbruk som selger gamle ting. Ta en tur på Fretex, for eksempel, og se hva de har. Der finner du garantert noe du kan vaske, male, tapetsere og gjøre til ditt eget. Dersom du ikke er så hendig, finnes det flere steder som selger gamle møbler de har pusset opp. Loppemarkeder er også populære steder der du kan gjøre kupp på brukte og unike møbler. Det gjelder bare å se mulighetene i stedet for begrensningene.

Penger i lommeboken

Det koster litt å kjøpe møbler, bruke en møbeltapetserer eller kjøpe inn maling og diverse utstyr. Ønsker du å komme i gang, men mangler litt penger i lommeboken kan du sjekke ut Scandilån.com. Der finner du oppdaterte oversikter over banker og deres tilbud. Oversikten viser deg hvilke banker som tilbyr den laveste effektive renten, og på den måten kan du sende inn din søknad til de rimeligste bankene. Dette gjør hele prosessen lettere for deg. Du sparer ganske enkelt både tid og penger.

Gjør det selv

Det er noe eget over å gjøre tingene selv. Vaske, male, skru og snekre og gjøre gamle skatter om til nye klenodier. Det finnes mange videoer og artikler på nett, som tipser deg om fremgangsmåte. Det kan ta litt tid, men så blir det også ekstra tilfredsstillende når jobben er gjort.

Lær deg også hvordan du skal ta vare på malingsrester og pensler. Da har du utstyr som varer og som kan brukes mer enn en gang. Ikke bare er det økonomisk, det er også miljøvennlig.

Noe av det beste med å gjøre det selv er at du lett kan gjøre det om dersom du ikke blir helt fornøyd eller endrer stil senere. Du kan male så mange ganger du vil, og dette er i det lange løp billigere enn å kjøpe nytt. Gi dine gamle møbler nytt liv, så er du moteriktig, miljøvennlig og unik på samme gang!